logo-pewikaIn 1994 heb ik noodgedwongen me vak als audio/video reparateur achter me moeten laten omdat nieuwe apparatuur te goedkoop werd, reparatie lonende niet meer. Hierdoor kwam ik in de telecom sector terecht en heb het begin van legale draadloze telefoons en ATF3 (later GSM) meegemaakt.

Uit onvrede met het beleid van mijn werkgever ben ik in oktober 1996 voor mezelf begonnen in Wilnis (18m²) onder de naam Pewika electronics.

Begin 1997 verhuisde ik naar Mijdrecht (de ronde venen) waar we 100m² tot onze beschikking hadden, tevens kwam mijn toekomstige vrouw fulltime in de zaak werken. Ook dit werd te klein waardoor we in 1998 een pand aan de Communicatieweg 16 kochten met 360m² ruimte waar we konden doorgroeien. Uiteindelijk zijn we er tot 2004 gebleven.

pewika-pand-1Onze klanten waren voornamelijk te vinden in het mkb segment die werden aangetrokken door onze eerlijke voorlichting, goede service en het belangrijkste, afspraken nakomen.

Dankzij mijn reparatie verleden konden we een eigen technische dienst die op component niveau kon repareren aan onze klanten aanbieden. Hierdoor werd kostbare tijd en kosten bespaard.

Wij hebben ons altijd gericht op wat goed was voor de klant, geen luchtkastelen verkopen en soms ook zeggen “wat u heeft is goed, u hoeft niet te vervangen” was daar onderdeel van.

Waarom iets dat goed is en alles kan wat u wil vervangen? Omdat een ander dat nodig vindt, niet dus?

pewika-showroom-1Afspraken nakomen bleek achteraf de grootste valkuil voor ons geweest te zijn. Je kan dat zelf wel willen maar de bedrijven waar je mee moet werken (PTT om er maar eens één te noemen) moeten dat ook doen en daar zat het probleem. In de 8 jaar dat we dit vol hebben weten te houden zijn we geleefd en volkomen uitgeput.

Tel daarbovenop acht inbraken, een verzekering die je daardoor niet meer wilde hebben. Politie die geen tijd had om vingerafdrukken veilig te stellen na een inbraken en een belastingdienst die als enige doel “je kaal plukken heeft en als het effe kan een mes in je rug steekt” dan wil je maar één ding en dat is weg!

Eind 2003 hebben we de knop doorgehakt om te emigreren naar Luxemburg, wat we in april 2004 dan ook gedaan hebben.

Inmiddels zijn we veel jaren verder en het telecom gevoel blijft, daarnaast is iemand vinden met (programmeer) kennis van Panasonic telefooncentrales (KX-TD 208, KX-TD 816 & KX-TD 1232) een lastig verhaal geworden.

Panasonic is gestopt met ondersteuning en het leveren van toestellen, hierdoor worden mensen aangezet om de centrale te vervangen omdat ze te oud zijn iets wat absolute niet nodig is.

Deze centrales zijn zeer betrouwbaar en gaan zelden stuk dus waarom vervangen?

Uit dit oogpunt zijn we in 2010 verder gegaan waar we in 2004 gestopt waren. Onderhouden, installeren en dit keer het leveren van gebruikte hardware voor de Panasonic centrale. Inmiddels weten vele bedrijven ons weer te vinden en zijn blij weer een betrouwbare partner gevonden hebben.